Har du några frågor?

Hitta svaret på din fråga nedan.

Vanliga frågor

Vad gör jag om min vägg är högre än 2.40 meter?

Om din vägg är högre än 2.4 kan du montera paneler i förlängning av varandra. Det är lätt att skära panelerna till så de passar till en vägg. En annan lösning är att du placerar panelerna mitt på väggen med mellanrum i toppen och botten av sidan.

Kan jag montera panelerna direkt på väggen eller måste jag montera dem på något förarbete??

Ja, du kan montera panelerna direkt på väggen utan något förarbete och utan mineralull bakom panelerna. På så sätt vill panelerna inte ta så mycket plats från väggen och in i rummet (bara 2,2 cm som är tjockleken på panelerna). När de monteras direkt på väggen (utan mineralull) vill de få Ljudklass D.

Vad är leveranstiden?

Leveranstid är 2-3 veckor. När vi har tagit emot din order vill vi börja producera dina paneler. Vi skickar dem då direkt till dig med de fraktföretag som vi jobbar med. Fraktfirman vill kontakta dig 3-5 dagar inom leverans så att ni tillsammans kan arrangera leverans.

Har ni längre paneler?

Nej, i nuläget har vi bara en fast storlek på 240 cm x 60 cm x 2,2 cm.

Produktionen är speciella dimensioner är vanligtvis inte nödvändig. Om du behöver ett panel som är kortare än 2,4 meter kan du enkelt skära det till rätt storlek med en vilken som helst såg. Om du behöver ett panel som är längre än 2,4 kan du lätt montera panelerna i förlängning av varandra.

 

Kan de akustiska panelar monteras i badrummet eller i köket?

Det beror på panelets yta. Vi rekommenderar inte att man använder Akupaneler med träytor i rum där de troligen kommer i direkt kontakt med vätskor eftersom att trädet kan bli skadad av fukt och vatten. Men Akupanelerna i Oxid-serien och Akupanel | Betong bör kunde användas eftersom ytan är gjord av specialutvecklad högtrycksfaner som inte påverkas av vatten.

Är panelerna bara för inomhus bruk?

Ja, de är bara för inomhus bruk.

Hur installerar jag kontakter och eluttag?

Om du har kontakter eller eluttag osv på en vägg är den bästa lösningen att skära ett hål i panelet och montera eluttagen på Akupanelet. I denna video "Så gör du en sänggavel" kan du se hur du gör de elektriska eluttag - klicka här >>

Vilka ytor kan jag montera de akustiska paneler på?

Du kan montera de akustiska paneler på alla ytor inklusiv mursten och betongväggar etc. Du kan antigen limma dem på väggen eller använda skruvar. Ta en titt på monteringsmanualen för att se hur du installerar panelerna >>

Är färgerna på bilderna autentiska?

Ja, det är de mer eller mindre. Så klart beror detta alltid på färgkvaliteten på din skärm. Därför rekommenderar vi alltid att du beställer en sampleask innan du beställer så att du kan se färgerna live i ditt hem.

 

Hur kan jag skapa en vacker avslutning på min vägg?

Denna vinter planerar vi att lansera en nu produkt till vårt sortiment. En ändlamell som avslutning på väggen. Lamellen är täckt med ytan på 3 sidor. Denna vill vara tillgänglig i en tjocklek på 22mm (om panelet är monterat direkt på väggen) eller 67 mm (om man vill uppnå ljudisolering klass A och de rekommenderade plankar på 45 mm är placerat bakom panelerna).

Kan jag gömma sladdar etc bakom väggen så att jag till exempel kan installera en sladdlös TV?

Ja, det kan du absolut

Vad har ni för villkor om jag vill returnera mitt köp?

Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar utan att ge någon anledning. Ångerrättsperioden börjar den dag du eller en tredje person utpekat av dig, som inte är leverantören, har tagit emot de första varor.

Kan panelerna vikas runt om hörn?

Ja, panelerna kan vikas runt hörn. Fältet är gjort av återvunnen plast och är mycket flexibelt vilket gör att panelerna kan vikas runt runda hörn. Du kan se exempel på det på vår Instagram-sida - @woodupp_com.

Är det svårt att montera Akupanelerna?

Det är jätteenkelt att montera panelerna och därför monterar de flesta dem själva. Om du är bara lite handy och vet hur du använder en såg och en skruvmejsel borde du själva kunde montera det.

Vissa av våra kunder föredrar att använda en professionell för att montera det. Eftersom produkten är så enkelt att arbeta med kan alla professionella montera den även om de inte har provat det förut. På grund av detta vill vi alltid rekommendera att du bara kontaktar din lokale snickare etc om du behöver hjälp med monteringen.

Vad är minsta orderkvantitet?

Det finns ingen minsta orderkvantitet. Du kan beställa så lite som 1 panel.

 

Kan man skära i Akupanelet?

Ja. Man kan skära i panelerna med en vilken som helst såg (vi rekommenderar en cirkelsåg) och om du behöver skära i fältet kan du använda en kniv. Så enkelt är det.

Hur stora är Akupanelerna?

Varje Akupanel är 240 x 60 x 2,2 cm. och väger 12,5 kg.

Hur monterar jag panelerna till väggen?

Kort sagt kan du antigen använda skruvar eller lim/klister för att montera Akupanelerna på väggen. Det mest vanliga är att använda skruvar. Vi har gjort en monteringsmanual till - klicka här för att se den >>

 

Vilken typ av skruvar behöver jag använda?

Vilken typ av skruvar du ska använda beror på din vägg och vilket material den är gjord av. Du måste hitta skruvar som passar till det material som din vägg är gjord av. Som en tumregel rekommenderar vi en svart skruv eftersom detta vill göra skruvarna osynliga i väggen. Du kan köpa våra skruvar här >>

Kan nu skicka mig några samples?

Ja, du kan beställa samples här >>

Hittade du inte svaret på din fråga?

Lås oss hjälpa dig

Hör av dig