På besök hos Kasper Boye

Kasper Boye är självlärd inredningskonsulent och också en självlärd hantverkare. I denna story har jag pratat med Kasper om de trends han ser om inredningsdesign just nu. Förutom det får vi lov att se två av hans projekt – Regus och Restaurant Mastek – som han inredde. Det är massor med inspiration på väg till dig.

 

DETTA ÄR Kasper Boye

 

Om Kasper Boye:
  • Han är självlärd konsulent inredningskonsulent, designer och hantverkare. 
  • Han deltog i TV-programmet “Made in Denmark” på dansk TV.
  • Han jobbar med uppdrag inom inredningsdesign både i privata hem så väl som för företag och han ha gjort möbler till sig själva sen har var 19 år gammal. 
“Det är svårt för mig att göra en standardlösning som får mig att vilja tänka utanför boxen".

Jag träffade Kasper Boye i Köpenhamn-

Han är självlärd inredningsarkitekt, designer och hantverkare. Och när man frågar honom vart hans intressen kommer ifrån säger han att de har alltid varit där. Det har aldrig funnits hantverkare i hans hem när han växte upp så har var van att se sin pappa göra allting själva - och bygga sakar - i och för hemmet.   

Han tjänar sina pengar på att göra specialproducerade möbler och lösningar för inredningsdesign.

Jag frågade Kasper om han ville med på en promenad i Köpenhamn för att se några av de projekt han har gjort med våra paneler. Också så ville han också gärna intervjuas vilket jag var rätt exalterat över eftersom han verkligen vet massor om inredningsdesign och har god smak. 

Så vi hittade en bänk vid en sjö i mitten av Köpenhamn. 

Du får det viktigaste av intervjun här.

Efteråt ska vi se på två av Kaspers projekt - Regus och Restaurant Mastek.

Kasper, vill du börja med att berätta lita om dig själva och ditt företag? Hur upptäckte du att du ville jobba med möbler och inredningsdesign? 

“Ja så klart. Alltså för mig senast jag bodde hemma och skulle flytta ut hade jag en ambition om att göra ett bord som ville passa till väggen i min nya lägenhet. Och jag kunde inte få mig själva att gå ut ock köpa en standardlösning som vill passa precist till denna vägg - antigen var det för kort eller för långt. Därför bestämda jag mig för att göra mitt eget och jag tycker det var roligt att plötsligt ha något personligt producerat. Det är faktisk samma sak som jag är passionerat kring idag - att göra dessa unika lösningar som passar till själen och atmosfären som finns i rummet".

Vilka trends ser du i inredningsdesign just nu?

“Jamen jag tycker att folk är mer modiga nu - både när det gäller val av färg och material. Det här med att göra en hel lamellvägg var nästan helt ohört för 10 år sen. Så dessa trends från tillbaka i 70-talet är de som börjar visa sig nu för tiden - och nu har jag några projekt med hela rum som är täckte i trä. Jag har säkert några galna idéer men folk är med på dem och det är roligt".

Och jag måste säga att Kasper har rätt. Det är fantastisk att allting inte behöver vara svart och vit längre.

Vad tänker du mest på när du väljer produkter för dina projekt?

“I mitt huvud är det i bland en palett som jag jobbar med. Just är New Yorker-väggar i rå järn och dina akustiska paneler i hög kurs. Det finns dessa olika grejerna som jag ved är inne just nu och de är vanligtvis inkluderade i min palett när jag gör en presentation för kunden".

“Jag tycker att dessa New Yorker-väggar och dina akustiska paneler passer bra tillsammans. Och ofta tycker kunder det med. Om jag ska göra en halv vägg under en glasvägg föreslår jag ofta att sätta akustiska paneler på den halva väggen. Det gör en enormt skillnad visuellt och det hjälper för att skapa en fantastisk akustik i rummet".

Vad tror du vill vara den nästa stora grej inom inredningsdesign?

“Det är en bra fråga. Ärlig talat är det svårt att säga".  

Kasper tittar ner innan han fortsätter:

“Det är faktisk inte det jag vanligtvis tänker på. Jag bryr mig mer om vad som är stort just nu och sen re-implementera på ett atypisk sätt. Når jag får en produkt i händerna som dina akustiska paneler är det första jag tänker på hur det kan användas på ett annorlunda sätt. Och jag upptäckte snabbt att panelerna var vikbara eftersom fältet är mjukt och jag tyckte direkt att det var roligt att använda på runda hörn. Jag gjorde det på ett par ställen och resultatet var verkligen fantastisk".

Ett av ställen där Kasper använde panelerna på runda hörn var på Regus - vårt förste stopp på vägen. 

Så låt oss gå till det förste stopp på rutten. 

REGUS

Vi går upp för trapporna i en relativt trång hall. I mitten på hallen är det en gammal hiss av järn. Den är så gammal att man kan tro den skal betjänas manuellt. Men när vi kommer till andra våningen hitter vi ett modern kontor. 

Går igenom dörren till receptionen på Regus.

Wauw.

Som du kan se på bilderna är resultaterna imponerande.

Nu har vi kommit till det första stället och det ser imponerande ut. Vad har varit dina tanker om detta projekt?

“Vad gäller denna lösningen var det kunden som kontaktade mig för att gå en ny reception gjord. Jag kände direkt att det var ett enormt behov för en akustisk lösning i rummet. På den tidpunkten var den relativt naken och de stora ytor skapade eko och eftersom vi skulle bygga receptionen från grunden tyckte jag det vore en bra ide att ha den akustiska lösningen inarbetat i disken." 

Eftersom jag är ganska nördig när det kommer till våra akustiska paneler kunde jag inte låta bli att bemärka detaljen med den rundade kant som de akustiska panelerna runt om disken. 

Jag tycker verkligen det ser fantastisk ud med dessa runda hörn. Är det en lösning som du ofta gör?

“Alltså det handlar allt samman om det faktum att jag tycket det är roligt att jobba med materialet. Det var något av det förste som jag tänkte på när jag stod med panelerna i mina händer - okay det här är flexibelt. Så jag var spänd på att testa det och detta ställe var det första där jag fick möjligheten att testa det."

Grymt.

Kerstin (vår fotograf) tog några bilder av stället och när hon var klar fortsatta vi på vår rutt.  

Vi var på väg till restaurangen Mastek och jag såg verkligen fram emot att gå dit eftersom Kasper hade sagt att det var ett verkligen fantastisk projekt.

Och låt mig bara säga det direkt - jag blev inte besviken. 

MASTEK

När vi ankom till Restaurant Mastek träffade vi Kasper utanför ingången.  

Han ankom innan oss och kommer nu mot oss from restaurangen huvudentré.Han säger att på precis denna dag är det en modshow i restaurangen så det är kläder överallt. 

Det är inte det mest optimala när man ska ta bilder av allting. 

Som tur är ankom vi i pausen och folk lämnat restaurangen. Det var bara kockarna kvar.

"Det är faktisk ett historik rum för Köpenhamn. Det har varit restaurang i många år och det är nära vattnet som det har varit ett mycket besökt ställe för seglare förut i tiden".

Kasper säger att för några år sedan fick restaurangen nya ägare och därför blev han på denna tidpunkt del av den nya inredningsdesign.

"Dina akustiska paneler (Rustik Naturlig Ek) var en vändpunkt i den nya inredningen i restaurangen eftersom allt var mörkt och dunkelt - på ett mysigt sätt - så det du vill se när vi kommer in är att panelerna är den ända ljusa kontrast. Så de är mycket signifikante för hela rummet uttryck".

Vi öppnar dörrarna till restaurangen. 

Inuti Mastek

Åter igen - wauw.

 

Jag saknar nästan ord och jag känner också en del stolthet. 

Jag vet inte vad du tycker men jag tycker det är et fantastisk projekt! Projekt som detta gör mig extra stolt över vår produkt.

Förestil dig - någon kan skapa något så genomförd med våra paneler som vändpunkten. Det blir inte bättre.

På trots av alla stativer med kläder fick vi några bra bilder av stället. 

När vi lämnade restaurangen var det dags att säga hejdå till Kasper. 

Jag vill gärna säga tack så mycket för idag. Det har varit super spännande att se dina projekt.

“Det är bra. Det var trevligt att visa dig dem - de är verkligen stora projekt som jag är stolt över".

Och det kan man verkligen förstå..

Speciellt det sista projekt på Restaurant Mastek. Det är verkligen imponerande att se skillnaden Kasper har gjord. 

Personligen var det verkligen en inspirerande dag för mig.

Jag så många olika sätt som våra paneler kan användas på. Och många av dem har jag aldrig tänkt på förut. 

Min förhoppning är att du nu fick massor med inspiration till dina egna projekt. Och om du behöver mer inspiration kan du alltid följa Kaspers Instagram-profil (eller våran om du vill). Vi har lagt länken till hans profil nedan.

Tack för att du läste denna story!

// Troels

Se panelerna på din vägg

Ta en bild, välj ett panel och hitta den rätta färgen till ditt hem.

LÄNKAR:

#MYWOODUPP

Dela dina WoodUpp-projekt med oss på Instagram när du tagger bilderna med #mywoodupp. Då väljer vi kanske ditt projekt som det nästa som blir framhävd som en story!

Se vårt kollektion av Akupaneler

Gå till Akupanel

Se panelerna på din vägg

Prova vår visualiserare

Beställ färgsamples

Beställ nu