Här bor: Erik Sviatchenko – professionell fotbollspelare

Erik  bjöd oss innanför på en kopp kaffe och en visning. Han bor i ett minimalistisk hus med sin fru, Anne Sviatchenko, och deras två barn. Vi hade verkligen tur att få besöka Erik och höra mer om de tanker Erik och hans fru hade om inredningen av deras hem. 

 

DETTA ÄR ERIK SVIATCHENKO

 

Se Eriks berättelse

Fakta
  • Professionell fotbollspelare och kapten i FC Midtjylland.
  • Gift med Anne Sviatchenko – tillsammans har de 2 barn.
  • Framröstat som den 9:e mest välklädda sportstjärna i världen av magasinet Euroman.  
Hemmet är en samlingspunkt för vår familj

Erik har fantastisk smak. Du kan tydligen se det på hur han klär sig och det reflekteras också tydligt i hans hem.

Erik Sviatchenko beskriver sin inredningsdesign som varande stringent och minimalistisk men samtidigt är det viktigt för honom att hans hem är mysigt och att det är ett ställe där han och hans familj bara kan slappna av. 

Låt oss ta en tur runt i huset hos Erik Sviatchenko.

Vad betyder det för dig att ha ett trevligt hem? 

– För mig som person - och som fotbollspelare - betyder det otroligt mycket att ha ett estetiskt och trevligt hem. Det är en samlingspunkt för oss som en familj och därför njuter vi att vi kan slappna av i vårt hem. 

För oss handlar allting om att ha ett trevligt hem och vi är också mån om estetik. För oss är hemmet en oas där vi bryr oss om varje detalj. 

Tankerna bakom inredningen och vårt hus, som vi verkligen älskar, har varit att gå all in. Så på det sättet har vi investerat massor både i form av tid och pengar för att gå det hus vi har drömt om. Så helt från början har tanken om vår inredning varit att göra allting mysig och minimalistisk på samma tid. 

Man kan verkligen säga att vi har lyckats. 

Stora kollager och bilder bryter de stora vita väggar i hemmet. Konstnären bakom bilderna är så klart Eriks egen pappa, Sergei Sviatchenko.

När samtalet faller på den vackra konst som genomsyrar hela huset är det tydligt att se att Erik har nedärvt den samma passion för konst och estetik som sin pappa. 

– Konst gjord av min pappa är en stor del av vårt hem och betyder mycket för mig. Både på grund av vart jag kommer ifrån men och vad gäller min familj. 

Min fru och jag har varit ihop sin vi var 14 år gamla så hon har också passion för konst in under huden. Så det är naturligt att väggarna är dekorerade men konst. 

Vi tänker mycket på hur allting går ihop med möblerna och att kombinationen och färgerna inte blir för mycket. Vissa av materialen kan vara mycket starka så det behöver så klart passa med resten av tonerna i hemmet. 

Det verkar som att ni bryr er mycket om hållbarhet. Är det något ni tänker på när ni inreder ert hem?

– När vi inreder vårt hem tror jag att elementet med hållbarhet kommer till uttryck i form av att vi köper kvalitet. 

Många av de sakerna vi har är saker vi köpte för många år sedan. Vi gillar när saker håller länge i stället för att hela tiden köpa nya. Det är så vi kör det.

Vi försöker att köpa hållbara produkter i form av köpa färre saker men av bra kvalitet. Och om vi kan köpa produkter med hållbara element och en fantastisk kvalitet väljer vi också det. Hållbarhet är ett tema som vi tänker mycket på och försöker att efterleva. 

När du skrev till oss skrev du att du hade sökt i lång tid för att hitta precis oss. Vad menade du med det?

– När vi sökte efter en möjlighet för att inreda vårt hem på ett mer specifikt och ett mer speciellt sätt dök detta element upp om man få en mer naturlig look in i hemmet. 

När vi hittade WoodUpp tyckte min fru och jag att det såg rätt enkelt ut och det kunde ge oss precis den estetik vi sökte. Det var meningen att det skulle ge en kontrast till de vita väggarna i vårt hus. 

Så det var det jag menade när jag skrev till dig. 

I sovrummet är det en säng och längst bak i rummet är det ett walk-in-closet med två ingångar - en på varje sida. 

Dörren i sovrummet leder direkt utanför till deras terrass på samma nivå som bottenvåningen. Terrassen går från ena sidan av huset hela vägen ut till trädgården. Det måste vara en glädje att öppna dessa dörrar på morgonen. 

Den ursprungliga idéen var att vi bara skulle sätta en lamellvägg i taket. Men så snart väggen var monterat blev paret inspirerat till att sätta upp en lamellvägg till i entrén i deras hus. 

Vi har fått många kommentarer om våra WoodUpp-väggar - och jag ljuger inte - vi har verkligen fått många. 

– Vi älskar att öppna vårt hem för familj, vänner och gäster och det förste vi gör nu för tiden när vi får besök är att vi säger "Kom och se vår nya vägg".

Så på så sätt har vi fått många fantastiska kommentarer och bra feedback. Och det är trevligt eftersom vi verkligen gör något för att ha ett trevligt hem. Så när vänner och familj kommenterar på det betyder det verkligen något för oss.

Det är ju fantastisk att höra! Om du skulle framhäva en sak som du tycker lamellväggen har gett dig, vad skulle det vara? 

– Om jag skulle framhäva en specifik sak om om dessa lamellväggar tror jag det skulle vara att den är bra på att skapa kontraster i hemmet. Och jag tycker att det otroligt estetisk vackert när man inte har för mycket av det samma. 

Så denna vägg ger verkligen ett fantastisk uttryck i rummet. Och den tar också massor med värme in vilket är ett element som jag verkligen uppskattar. 

Och det var inget problem att montera?

– Nu måste jag vara försiktig med att inte utställa mig själv här, ha ha. Men jag kan inte ljuga framför kameran så jag monterade den faktisk inte själva - jag är inte den störste handyman. 

Jag kan göra några saker men jag ville att det skulle vara perfekt och därför ville jag hällera att en professionell gjorde det. Men jag var närvarande när det blev monterat och det såg rätt enkelt ut. Det är lätt att göra och jag tror att nästa gång - om vi ska sätta upp ännu en lamellvägg, som jag hoppas - kan jag faktisk klara av att montera den själva. Så jag vill säga att om någon behöver en lamellvägg ska de helt klart köpa den från WoodUpp.   

Underbart! Tack så mycket för att jag fick besöka dig Erik. Det har varit ett sant nöje. 

LÄNKAR:

#MYWOODUPP

Dela ditt WoodUpp-projekt med oss på Instagram genom att tagga bilderna med  #mywoodupp. Då vill vi kanske välja dina projekt de nästa som framhävs här på våra Stories. 

Se panelerna på din vägg

Ta en bild, välj ett panel och se det duka upp på din vägg. 

Se Rustik Naturlig Ek

Gå till produkt

Se panelerna på din vägg

Prova vår visualiserare

Beställ färgsamples

Beställ nu