DET HÄR ÄR Faustix' HISTORIA

 

WoodUpp Stories | Faustix

På besök hos Faustix

Vi har varit på besök hemma hos musikproducent, DJ, familjefar och TV-stjärnan Morten Olsen, också känd som Faustix, som använde våra paneler i träkol for att skapa ett supertrevligt och exklusivt uttryck i sin hemmastudio.

En musikstudio i sitt eget hem

När vi intervjuar Faustix i hans hemmastudio är vi bara runt 30 meter from hans vardagsrum och 40 meter från hans sovrum och han berättar för oss att han mår så bra just för att han kan gå till sin studio och göra musik precis när han vill. Och det är tydligt att see att varje detalj i rummet har blivit noga genomtänkt. 

"Dansk mys"

Panelerna i träkol skapar ett mörkt men trevligt utseende i rummet och det passar Faustix perfekt. Han säger till oss att han är helt med på "dansk mys". Det här med att ha studion i sitt eget hem och att den är inredd på ett värmt och rymligt sätt. En varje detalj som panelerna, färgen på studiobordet, mattan, allting har blivit noga genomtänkt. 

En perfekt dag börjar med en kopp kaffe...

___________________________

… och så måste studion vara ren och dagen ska vara lugn utan för många mails och deadlines. Men detta är nästan aldrig fallet. Det är alltid kaos, mails och deadlines som ska hållas  och därutöver är det aldrig en dag i en DJs liv som är likt den andra. 

Det ger så mycket glädje

När Faustix ska producera sin musik sker det i hans hemmastudio där han kan sitta i avslappnade kläder och vara fullt fokuserat på sin kreativa process med att göra det nästa nummer. 

När musiken sen ska spelas fram för tusentals människor blir det lite konstigt och nervpirrande. Mycket kan gå fel och mycket har gått fel förut. Men det bästa han vet är att stå på scenen och spela sin egen musik och lyssna till folk som sjunger med på musiken. 

Vad inspirerar honom?

När Faustix vill bli inspirerat behöver han träffa nya människor, titta dem i ögonen och absorbera ny energi. Att vara med familjen är också en bra källa till inspiration. 

Han försöker alltid att göra massor med material både för sociala medier och i form av ny musik som kan få folk att smila. Han älskar att sprida glädje och om han kan lyfte på folks humör känner han sig som att han gjord någon ting bra. 

Se Faustix' paneler på din vägg

Ta en bild, välj ett panel och se panelet på din vägg. Faustix har vald Akupanel | Träkol.

 

Beställ samples

Beställ nu