Akupanel

Från: 1.349,00 kr

WoodUpp™ Akupanel

Ljuddämpande akustiska paneler

Inspiration

Skapa ett modernt rum och förbättra markant akustiken i ditt rum.

Akupanel blev gjord med syftet att förbättra folks favoritrum. Om du någonsin har varit i ett rum med dålig akustik känner du till problemet – dålig akustik kan göra dig tokig! Men nu kan du göra något åt det samtidig som du förbättrar utseendet i ditt rum.
Tänk dig en lamelvägg på en ändvägg i ditt vardagsrum eller i ditt tak. Det vill inte bara dämpa ljudet – det vill helt säkert också ge dig en jämn ström av komplimanger från alla som ser det.

Hitta den perfekta färgen till ditt nästa projekt.

Se Akupanelet på din vägg.

Ta en bild, välj en produkt och panelet vill duka upp på din vägg.

 

Beställ färgsamples.

Ditt nästa projekt börjar här. Beställ en sample-ask så du kan se, känna och välja den perfekta färg till din nya favoritvägg.

Bara 5 € pr. sample – och frakten är gratis.

 

Beställ samples
maik
maik
January 15, 2021.
Awesome product! Stylish and trendy. A few panels make a huge difference. Easy to install.
Gijs
Gijs
January 15, 2021.
Very fast shipping and good support. What I really liked is the quality of the wood and the fact that the MDF part is colored thoroughly. When sawing the panels the wood it remained free of splinters.
Guido
Guido
January 6, 2021.
Pascal
Pascal
January 5, 2021.
order delivered in France with no issues. Good product and nice result after installation, however we had not realized the wood beams were not in plain wood, but only surfaced wooden sheets - So the cutting required extra care. Overall, this is good looking in our office and we recommend it !
Maria Jemth
Maria Jemth
January 4, 2021.
Frank Doorenbosch
Frank Doorenbosch
December 18, 2020.
Found the acoustic panels during a google search and bought first set. Not only is the quality and service great but the versatility of the application is unbelievable. Just ordered our third batch and the house looks and sounds amazing.
George
George
December 13, 2020.
Ch. H.
Ch. H.
December 9, 2020.
Clear communication and answers to raised questions. Swift shipment to Belgium. And most important: great quality and significant impact on the acoustics. Several compliments yet received on the wall panels.
Carolin
Carolin
December 8, 2020.
eric beaudichon
eric beaudichon
December 8, 2020.
👌👍 all is good !

Akustik

Noga designat med syftet att dämpa ljudnivån i ditt rum.

Har du svårt att höra vad folk säger? Problem med dålig akustik är ett jättestort problem i många rum, men en lamelvägg eller ett lameltak gör att du kan skapa akustisk välmående för dig själva och folk kring dig.

Ljud består av ljudvågor och när ljud träffar en hård yta fortsätter det att reflektera tillbaka i rummet vilket skapar eko. Men de akustiska panelerna bryter och absorberar ljudvågorna när de träffar fälten och lamellerna. Därmed hindrar de ljudet i att reflekteras tillbaka in i rummet vilket i sin tur tar bort eko.

 

Hör skillnaden

Utan akupanel

Med akupanel

Upplev en helt ny värld av akustisk välmående.

Förbättrat förståelse av samtal

"Förlåt, vad sa du? vill nu vara en mening som hör dåtiden till. I rum med lågt eko är det enklare att höra vad folk säger.

Förbättra ditt välmående och reducera stressnivån.

Att vara i miljöer med dålig akustik kan ha negativ påverkan på din hälsa och generella välmående. Att få bort eko har markanta hälsofördelar.

Produktspecifikationer

Produktdimensioner.

Akupanelets mått är 2400 x 600 mm och är gjorde lameller som är 11 mm och 27 mm djupa med ett avstånd på 13 mm i mellan varje. Lamellerna är monterat på en bas av ett akustisk fält. Det specialutvecklade akustiska fält är gjord av återvunnen material och är 9 mm tjock. Panelet är 22 mm tjockt totalt inklusive lamellerna och fältet.

 

2400 mm

Längd

600 mm

Bredd

22 mm

Styrka

Ljudklass A  – det bäst möjliga betyg.

I ett officiellt ljudtest fick vår Akupanel det högst möjliga betyget – Ljudklass A. För att få Ljudklass A måste man installera mineralull bakom panelerna (läs vår installationsmanual). Men du kan också montera panelerna direkt på väggen och när du gör så vill panelerna uppnå Ljudklass D vilket också är mycket effektivt när det gäller dämpning av ljudet.

Som kan du se i diagrammet är panelerna mest effektiva på frekvenser mellan 300 Hz och 2000 Hz vilket är den normale ljudnivå som de flesta människor upplever. I praktiken betyder detta att panelerna vill dämpa både höga och djupa ljud. Diagrammet ovan är baserat på akustiska paneler monterat på en 45 mm planka med mineralull bakom panelerna.

 

Hållbarhet

Vi bryr oss om miljön. Därför föredrar vi att använda hållbara material i våra produkter.

Click on the layers to interact

Fält gjord av återvunna plastflaskor

Fältet

Vår akustik är gjord av återvunnen plast, vilket betyder att vi tar en restprodukt och omvandlar den till något användbart och vackert.

Fältet absorberar ljudvågor och dämpar ljudet.

 

MDF-bräde

Lamellerna

Vår kärna består av fiberplåt i medium tjocklek och finns i svart eller naturlig färg.

Lamellerna skapar utspridning vilket grundläggande betyder att de brytar ljudvågorna och därmed dämpar ljudet.

 

Trä från hållbart skogsbruk

Ytan

All trä som vi använder kommer från hållbart skogsbruk som säkrar att skogen kan producera mer träd än vad som fällas.

Därutöver erbjuder våra leverantörer bra arbetsvillkor för de människor som jobbar i skogen samtidigt som de respekterar och skyddar djurlivet i skogen.

 

Du behöver inte vara att proffs för at montera panelerna. Det är det perfekta gör det själva-projekt.

För de flesta människor vill montering av panelerna vara ett roligt gör det själv-projekt. Det är mycket enkelt – du kan såga i panelerna med nästen vilken som helst såg och fastna dem med skruvar genom fältet. Den kan inte vara enklare.

Om du bara föredrar att se andras gör det själva-projekt på TV bör du hyra en snickare/handyman som kan göra jobbet åt dig. Det borde inte ta lång tid – din lokale snickare kan lätt montera det för dig. Vis honom bara instruktionerna för montering.

 

 

Akupanel – installationsguide
Akupanel

Från 130,00£ per panel

Buy now

Vi hjälper dig gärna. Om du har några frågor är det bara att ta tag i oss.

Min vägg är hägra än 2.4m, vad ska jag göra?

Detta är inte allt för stort ett problem, panelerna kan sättas ihop med varandra för att få den längd som du önskar. Vi har ett exempel på detta på Instagram –  Klicka här

Kan jag montera panelerna direkt på väggen?

Såklart. Montering av panelerna direkt på väggen är inget problem men om du vill uppnå den bästa akustiska ljudabsorption ska du använda planka-systemet som beskriven i vår installationsmanual.

 

Vad är leveranstiden?

Leveranstiden är vanligtvis 3-5 dagar.

 

Kan jag få panelerna i en annan storlek?

Nej. Vi har bara en standardstorlek på 240 cm 60 x 2,2 cm. Men panelerna kan skäras till så att de passar till alla ytor. Därutöver kan panelerna monteras i förlängning av varandra om det behövs.

Vart är ni basered?

Vi har ett kontor nära Loughton, Essex. Vi har några av panelerna i vårt lager som du se, dock efter förfrågan eftersom vår personal inte alltid är på plats på kontoret.

 

Ring oss

+44 (0) 7999 505 404

Skicka oss ett mail

pm@woodupp.se